POMAZÁNKA KAPIOVÁ
suroviny:
postup: Vejce vložíme do vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Paprikové lusky zbavíme jádřinců, umyjeme a umeleme na masovém strojku spolu s uvařenými vejci. Do nádoby na šlehání dáme umleté papriky s vejci, tavený sýr, máslo a vyšleháme. Podle chuti dosolíme a podáváme.
Máslo můžeme nahradit pomazánkovým máslem, roztíratelným tukem (rama, perla, diana,..)
POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY
suroviny:
postup: Červenou řepu nastrouháme na jemno, smícháme se surovinami. Podle chuti dosolíme a podáváme. Mažeme na chléb nebo pečivo.
POMAZÁNKA ČOČKOVÁ
suroviny:
postup: Vychlazenou čočku vyšleháme se surovinami a mažeme na chléb nebo pečivo.
POMAZÁNKA ZELENINOVÁ
suroviny:
postup: Uvařenou zeleninu a vejce umeleme, smícháme s ostatními surovinami. Mažeme na chléb nebo pečivo.
POMAZÁNKA FAZOLOVÁ S RAJČATY
suroviny:
postup: Uvařená rajská jablíčka smícháme s fazolemi, vyšleháme se surovinami a mažeme na chléb nebo pečivo.
POMAZÁNKA Z RYBÍHO FILÉ
suroviny:
postup: Upečené rybí filé necháme vychladnout, umeleme, smícháme se surovinami a mažeme na chléb nebo pečivo.
POMAZÁNKA ŠPENÁTOVÁ
suroviny:
postup: Na oleji orestujeme cibulku do skleněna, přidáme špenát, vejce a necháme vychladnout. Vše smícháme se surovinami a mažeme na chléb nebo pečivo.
POMAZÁNKA ZELENINOVÁ
suroviny:
postup: Uvařenou zeleninu a vejce umeleme, smícháme s ostatními surovinami. Mažeme na chléb nebo pečivo.